Skip to content


ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene a incheiat un protocol de colaborare cu Facultatea de Drept “Simion Barnutiu” a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu

ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene a incheiat un protocol de colaborare ştiinţifică, la sfarsitul anului 2014, cu Facultatea de Drept “Simion Barnutiu” a Universităţii Lucian Blaga din Sibiu care are în vedere dezvoltarea activitatilor comune in materia dreptului Uniunii Europene, participarea la proiecte de interes comun, diseminarea informaţiilor de calitate.

Facultatea de Drept “Simion Barnutiu”: Studiile de drept au o tradiție îndelungată în Sibiu. Anul 1844 a fost anul în care s-a înființat Academia de Drept cu predare în limba germană. Numele unor personalităţi remarcabile se leagă de această scoală de drept: Simion Bărnuţiu, reprezentant de seamă al dreptului în Romania, Ilie Măcelariu, participant de marcă la mişcarea politică din Transilvania, Dionisie Pop Marţian, fondatorul studiului ştiinţelor statistice în România , Aron Desuşianu, poet şi critic literar. În timpul celui de-al doilea război mondial, ani întunecaţi din istoria României, Sibiul a găzduit Universitatea din Cluj şi implicit Facultatea de Drept clujeană, care fusese silită să se refugieze în această parte a ţării. Anul 1971 a însemnat un nou început – înfiinţarea Facultaţii de Administraţie Publică – facultate care a funcţionat până în anul 1987, când a fost desfiinţată. Mai târziu, înfiinţarea Universităţii “Lucian Blaga” din Sibiu şi reorganizarea studiilor de drept în 1990 au reprezentat acte de justiţie socială precum şi de reparaţie morală faţă de intelectualitatea sibiană.

Obiectivul ARDAE – Asociaţiei române de drept şi afaceri europene (ARDAE) este de a întăriri capacitatea proactivă a instituţiilor statului român în privinţa propunerilor de reglementări ale Uniunii Europene, diseminarea de informaţie juridică privind dreptul Uniunii Europene, organizarea de evenimente ştiinţifice, publicarea de reviste şi volume, participarea la proiecte şi colaborarea cu entitati publice şi private din ţară şi strainatate în domeniul dreptului şi afacerilor europene.

Din activitatile desfasurate pana acum amintim ca ARDAE a fost partener al conferintei INTERNATIONAL CONFERENCE Law and Cultural Diversity: Interactions, 21 – 22 November 2014, Sibiu

Dezbaterea Protecţia datelor personale in Romania. Provocari si perspective, Sibiu, 24 mai 2018

Posted in Parteneriate.