Skip to content


ARDAE a devenit participant al rețelei EACEA – Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură

ARDAE este membru al rețelei EACEA – Agenția Executivă pentru Educație, Audiovizul și Cultură din februarie 2015. Rețeaua este în coordonarea Directoratului Educație și Cultură din cadrul Comisiei Europene și al EACEA.

Agenţia Executivă pentru Educaţie, Audiovizual şi Cultură (EACEA), situată la Bruxelles, şi-a început activitatea la 1 ianuarie 2006. Misiunea sa este de a pune în aplicare o serie de componente a peste 15 programe şi acţiuni finanţate de Uniunea Europeană în domeniile educaţiei şi formării, al cetăţeniei active, al tineretului şi al culturii. Reunirea acestor programe într-o structură unică permite o mai bună coordonare a gestionării acestora şi oferă beneficiarilor lor un serviciu complet. Deşi agenţia are propria personalitate juridică, ea se află sub autoritatea a trei Direcţii Generale ale Comisiei Europene: Educaţie şi Cultură (EAC), Comunicare (COMM) şi Oficiul de Cooperare EuropeAid, care rămân responsabile de programarea, evaluarea şi elaborarea politicilor.

Obiectivul ARDAE – Asociaţia română de drept şi afaceri europene este de a întări capacitatea proactivă a instituţiilor statului român în privinţa propunerilor de reglementări ale Uniunii Europene, diseminarea de informaţie juridică privind dreptul Uniunii Europene, organizarea de evenimente ştiinţifice, publicarea de reviste şi volume, participarea la proiecte şi colaborarea cu entități publice şi private din ţară şi străinătate în domeniul dreptului şi afacerilor europene.

Posted in Parteneriate.