Skip to content


ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene este partener FIAT IUSTITIA MOOT COURT COMPETITIONS

 

ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene este partener FIAT IUSTITIA MOOT COURT COMPETITIONS

Cercul de drept Ius Iuventutis a fost constituit în perioada 1999-2000, fiind primul cerc studențesc înființat pe lângă Universitatea ,,Petru Maior” din Târgu Mureș. Ius Iuventutis reflectă cu siguranță spiritul noii generații de juriști care provin de pe băncile Universității „Petru Maior” din Târgu Mureș. Evoluția lui este strâns legată de dezvoltarea instituțională a acestei universități. Inițiativa înființării acestei grupări aparține aproape în exclusivitate unor studenți vizionari, al căror nume nu îl precizãm în acest context, deoarece acest tip de inițiativã a caracterizat, caracterizeazã și va caracteriza întotdeauna funcționalitatea Cercului. Ca urmare, Ius Iuventituis a aparținut, aparține și va aparține întotdeauna fiecărui student cu inițiativă.

Anul universitar 2013-2014 a fost unul dintre anii frumoși ai activității Cercului, marcând printre altele, valorificarea unor eforturi de mai mulți ani de zile și, totodată, deschiderea către noi domenii. În acest an se poate spune că a existat cea mai bună colaborare cu alte centre universitare din țară; a apărut și primul volum Fiat Iustitia Moot Court Competition; au văzut lumina tiparului la Editura Universitară două volume cu tematică jurisprudențială din activitatea Curții Europene a Drepturilor Omului, la realizarea cărora au contribuit și studenți târgumureșeni; s-a contribuit substanțial la înființarea și funcționarea asociației European Law Students’Association Târgu-Mureș; unul dintre studenți a fost selectat și desemnat câștigător al locului III la competiția naționalăStudentul Anului. O realizare de excepție o reprezintă participarea unei echipe de studenți la concursul internațional Willem C.Vis Moot (Viena), prin aceasta deschizându-se un nou drum către un domeniu atractiv și competititiv al dreptului: arbitrajul internațional.

ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene este partener FIAT IUSTITIA MOOT COURT COMPETITIONS si se implica activ in cele trei sectiuni ale concursurilor de pledoarii – dreptul  Uniunii Europene, Drepturile omului si arbitraj.

Posted in Parteneriate.