Skip to content


Valentin Mircea

Valentin Mircea

Domnul Valentin Mircea este expert în dreptul concurenţei şi Partener Senior la firma de avocatură Mircea şi Asociaţii. Între mai 2009 şi octombrie 2013 Dl.Mircea a fost membru al Plenului şi Vice-Preşedinte al Consiliului Concurenţei. Din această poziţie, printre alte activităţi, Dl.Mircea a coordonat în 2010-2011 ampla modificare a Legii concurenţei şi a regulamentelor şi instrucţiunilor de aplicare a acesteia. De asemenea, a fost implicat în redactarea noii legi a concurenţei din Republica Moldova. Dl.Mircea este în mod frecvent lector la conferinţe de afaceri şi cu caracter profesional în România şi în străinătate. El este autor şi co-autor al unor cărţi de specialitate în domeniul concurenţei şi a numeroase articole de specialitate în publicaţii din România şi din străinătate.

 Înainte de funcţia publică la Consiliul Concurenţei Dl.Mircea a fost Avocat Senior specializat în dreptul afacerilor la KPMG România şi, ulterior, la firma britanică de avocatură Sinclair Roche & Temperley. În 2003 a înfiinţat propria firmă de avocatură, specializată în dreptul concurenţei, dreptul muncii, dreptul energiei şi dreptul telecomunicaţiilor.

 Valentin Mircea este licenţiat al Facultăţii de Drept a Universităţii Bucureşti (1996) şi deţine o diploma de studii generale în drept francez a Universităţii Pantehon-Assas (Sorbona). În toamna lui 2013 a absolvit Şcoala Doctorală a Universităţii Bucureşti iar la finalul lunii martie 2014 va apăra public teza sa de doctorat cu o temă aflată la congruenţa dintre dreptul civil şi dreptul concurenţei.

Este memebru aderent al ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene din 21.02.2014.

Lista membrilor aderenti ARDAE

Posted in Despre noi, Membri aderenti.