Skip to content


National Moot Court Competition – European Law, 11-13 martie 2016. Echipe inscrise

NMCC ELSA procese simulate drept european2016Asociația Europeană a Studenților în Drept (ELSA Târgu Mureș) și Universitatea „Petru Maior” în parteneriat cu Asociația Română de Drept și Afaceri Europene au deosebita plăcere să anunțe desfășurarea competiției ”National Moot Court Competition – European Law” în perioada 11-13 martie 2016.

Și de această dată Universitatea „Petru Maior” va găzdui concursul de procese simulate organizat de către ELSA Târgu-Mureș, prima etapă a competiției finalizându-se pe data de 15 decembrie, cu închiderea perioadei de înscrieri. Cele 13 echipe înscrise în competiție, însumând în  total 40 de participanți, sunt reprezentanții celor mai prestigioase centre academice din România, respectiv Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca, Universitatea București, Universitatea din Pitesti, Universitatea „Lucian Blaga” din Sibiu și Universitatea „Petru Maior” din Târgu-Mureș.

Speța fictivă dedusă judecății abordează o temă de actualitate, problema deșeurilor ecologice, în contextul procedurii trimiterii întrebărilor preliminare la Curtea de Justiție a Uniunii Europene. Interesul arătat față de acest concurs, precum și actualitatea temei abordate se reflectă tocmai în participanți, studenți începând cu anul I de licență și până la anul I de masterat.

Cadrul academic-competitiv le oferă studenților şansa să îşi valorifice eforturile în cadrul celor două etape ale concursului: etapa scrisă, presupunând elaborarea a două memorii, din perspectiva ambelor calități procesuale – Aplicant și Apărare – și etapa orală, însemnând susținerea pledoariilor în fața unui juriu format din profesioniști ai domeniului.

Mai multe detalii legate de desfășurarea competiției puteți găsi accesând adresa informatică: http://targu-mures.elsa.ro/nmcc/

Posted in Evenimente, Parteneriate.