Skip to content


Conferinta Reforma statului. Institutii, proceduri, resurse ale administratiei publice, 23 octombrie 2015

A devenit o traditie ca la inceput de toamna specialisti in drept public si stiinte administrative sa se intalneasca sub egida Centrului de Drept public si Stiinte Administrative (CDPSA) al SNSPA pentru a analiza si propune imbunatatirea cadrului normativ privind functioanrea statului, a  administratiei publice, a justitiei, pe baza cercetarii practicii administrative si judecatoresti.

 

In acest an CDPSA organizeaza la data de 23 Octombrie 2015 cea de-a IV a conferinta anuala cu titlul Reforma Statului. Institutii, Proceduri, Resurse ale Administratiei Publice.

 

Dezbaterea propusa in cadrul acestei Conferinte doreste sa adune laolalta specialisti de  elita in dreptul public si  stiintele administrative românesti, precum si reprezentanti de seama ai cercetarii stiintifice din universitati straine.

Dezvoltata initial ca o platforma de diseminare a rezultatelor cercetarii stiintifice ori de analiza a cadrului administrativ existent, conferinta – la care se reunesc in mod traditional peste 60 de specialisti in drept public si stiinte administrative – a evoluat spre un for de dezbatere si analiza a noilor directii de cercetare in domeniu.

Reforma statului trebuie sa porneasca de la regandirea misiunilor si a identitatii institutiilor acestuia, pe baza exigentelor unei guvernari democratice, eficienta si transparenta. Dezbaterea temei se impune a avea in vedere o perspectiva constitutionala, precum si una care sa priveasca aspectele practice ale organizarii si functionarii statului si ale justitiei actului de putere.

 

Lucrarile conferintei se vor desfasura in cadrul a doua sectiuni. O prima sectiune va aborda Perspectivele constitutionale, in vreme ce in ce-a de-a doua sectiune vor fi analizate Mecanismele si resursele Administratiei publice. In acest an se va organiza o sectiune Poster, la care va fi incurajata participarea cu lucrari a  unor tineri cercetatori (masteranzi, doctoranzi ori postdoctoranzi).

 

Participantii se pot inscrie cu lucrari la conferinta utilizând formularul electronic incarcat pe pagina conferintei  http://www.cdpsa.ro/evenimente/conferinta_2015.html.

 

Publicarea lucrarilor se va realiza prin intermediul unui volum colectiv, editat la o editura de prestigiu international (In anii anteriori lucrarile au fost publicate la Editura Wolters Kluwer). Totodata se realizeaza procedurile in vederea publicarii lucrarilor relevante editate in limba engleza in Procedia – Social and Behavioral Sciences editata de Elsevier.

 

Lucrarile se vor desfasura la Centrul International de Conferinte SNSPA, strada Emanoil Bacaloglu nr.2, Sector 1 (zona Batistei) Bucuresti.

Partenerii traditionali ai conferinte sunt: Societatea Academica de Stiinte Administrative si Institutul de Drept Public si Stiinte Administrative din România.

Posted in Evenimente.