Skip to content


Oana Mariuca Petrescu

Oana Mariuca PetrescuOana – Măriuca PETRESCU este licențiată în Științe Juridice și Administrative (Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, octombrie 2000), deține o Diplomă de Master în Drept Internațional Public și Drept Comunitar (Universitatea Creștină Dimitrie Cantemir, iunie 2004), este Doctor în Dreptul Uniunii Europene (Universitatea Nicolae Titulescu, București, decembrie 2010), fiind primul doctor în acest domeniu din România. Titlul său de doctor a fost omologat de către Universitatea Deusto, Bilbao, Spania începând cu data de 27 octombrie 2014.

În perioada 17 octombrie 2011 – 16 octombrie 2014 a activat ca cercetător post-doctorat în cadrul Echipei de Cercetare „Integrare Europeană”, Facultatea de Drept, Universitatea Deusto, Bilbao, Spania, după ce anterior acestei perioade, între septembrie 2003 și septembrie 2011 deținuse funcția de consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției de Afaceri Europene și Drepturile Omului din Ministerul Justiției, România. În perioada martie 2001 – august 2003 a fost pe rând avocat stagiar și apoi avocat definitiv în cadrul Baroului București, în prezent fiind suspendată la cerere.

Începând cu data de 17 octombrie 2014 este Cercetător Asociat în cadrul Echipei de Cercetare „Integrare Europeană” din cadrul Facultății de Drept, Universitatea Deusto, Bilbao, Spania, iar de la data de 15 noiembrie 2014 este consilier pentru afaceri europene în cadrul Direcției de Afaceri Europene și Drepturile Omului din Ministerul Justiției, România.

Este membru aderent ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene din 20.11.2014.

Lista membrilor aderenti ARDAE.

Posted in Membri aderenti.