Skip to content


ARDAE este partener al concursului de pledoarii FIAT JUSTITIA, Targu Mures, 21-23 martie 2014

Cum a fost:  Alex Toth, Studenţii UPM, cei mai buni pledanţi din România, Zi de zi, 23 martie 2014

  4

123

11

ARDAE este partener al concursului de pledoarii FIAT JUSTITIA, Targu Mures, 21-23 martie 2014Cercul de drept “Ius Iuventutis” organizează

Fiat Justitia. Ediția a X-a

21-22 martie 2014

Facultatea de Ştiinţe Economice, Juridice şi Administrative, din cadrul Universităţii ”Petru Maior”, din Târgu-Mureş


18 martie 2014: A fost publicat Caietul program al Fiat Justitia. Ediția a X-a


24 octombrie 2013: Înscrierile se fac în perioada 1 noiembrie – 15 decembrie 2013, în sala C33 sau pe adresa de e-mail fiatjustitia2014@gmail.com.

Echipele pot fi formate din maximum 3 membri.

Rundele preliminare de pledoarii vor avea loc sâmbătă, 21 martie 2014, iar finala duminică, 22 martie 2014. Cauza, fişa de înscriere şi regulamentul concursului vor fi publicate la adresa informatică http://iusiuventutis.blogspot.ro.

Speţa supusă spre analiză în această ediţie este una deosebit de complexă, ce atinge un domeniu vast de probleme şi de arii disciplinare de stringentă actualitate în mediul european şi internaţional.


”FIAT JUSTITIA” – ISTORIC

„Fiat Justitia” este un concurs de pledoarii destinat studenţilor pasionaţi de ştiinţele juridice. Concursul abordează şi supune discuţiei probleme specifice drepturilor omului, având structura unui „moot court”, în faţa Curţii Europene a Drepturilor Omului. Scopul concursului este unul complex. Pe de o parte se urmăreşte promovarea principiilor şi valorilor europene în ceea ce priveşte protecţia juridică a drepturilor omului, oferind un cadru competitiv în care studenţii pot să îşi consolideze cunoştinţele în acest domeniu devenit imperativ în portofoliul oricărui jurist modern. Pe de altă parte, concursurile de gen „moot court” oferă şansa participanţilor de a dobândi şi a îşi exersa calităţile oratorice într-un cadru oficial şi antrenant. Totodată, un scop important al acestui concurs este de a facilita comunicarea între studenţi, reuşind adesea să funcţioneze ca un liant pe care timpul a dovedit că îl poate suda în prietenii de lungă durată.

Această ediţie este una jubiliară, împlinindu-se 10 ani de la debutul  concursului de pledoarii, a cărui primă ediţie a avut loc în anul 2000. Acesta s-a bucurat în timp de o evoluţie fără echivoc în ceea ce priveşte interesul studenţilor, apogeul notorietăţii fiind atins în ediţia de anul trecut, când au dat curs invitaţiei noastre un număr de 17 echipe, din 10 centre universitare.

Detalii SURSA si UPDATE

Posted in Evenimente.