Skip to content


Emanuela Matei

Emanuela-Matei-ARDAE[EN] Competența principală a Emanuelei face referire la domenii ale dreptului Uniunii și dreptului comercial, etalând cu precădere expertiză în dreptul concurenței, dreptul licitațiilor publice, dreptul libertăților economice, drept privat internațional european și drept fiscal al Uniunii. Studiile ei în științe juridice au avut ca rezultat un examen de Master în Drept Comercial Suedez (2010) urmat de un Jurismaster / LL. M în Drept European (2012), ambele diplome fiind eliberate de Universitatea din Lund, Suedia. Educația ei în științe juridice a fost modelată în spiritul și litera tradițiilor nord europene. Ea a beneficiat de oportunitatea de a participa la cursurile mai multor renumiți profesori și cercetători în materie de Drept European printre care se numără Xavier Groussot, Michael Bogdan, Jan Komárek (LSE) și Michal Bobek (Oxford University). Prima ei teză de master elaborată în 2010 a fost scrisă sub conducerea profesorului de Drept Internațional al Afacerilor, Boel Flodgren și sub mentoratul profesorului Christopher Bovis (Hull University).

Pe parcursul celui de al doilea an de Jurismaster, ea a participat în concursul European Moot Court Competition (20112012) câștigând finala regională organizată la Luxembourg. În același an a fost finalizată cea de a doua teză de Master intitulată “Cross-border transfer of registered office – Moving beyond forms”, lucrare care tratează libertatea de circulație a persoanelor juridice în cadrul Uniunii Europene. Alte lucrări scrise în timpul studiilor care ar trebui menționate sunt: “economic AND social patients’ right in cross-border health services” publicată în primul număr al revistei Lund Student EU Law Review și “Appraisal of Joint Dominance in the Landscape of Co-Opetition” publicată în Revista Română de Drept European Nr. 3/2012 Wolters Kluwer.

Emanuela este o autoare tenace de articole și comentarii de caz în materie de drept al concurenței, al libertăților economice și al dreptului fiscal al UE. Ea a participat și contribuit la conferințe pe teme de drept al concurenței și dreptul Uniunii Europene organizate atât de firme de avocatură cât și de instituții academice de renume având astfel posibilitatea să întâlnească mari personalități din domeniu cum ar fi Valentine Korah (UCL), Allison Jones (King’s College London), Mark Furse (University of Glasgow) și Laurence Gormley (University of Groningen). În momentul de față Emanuela conduce două proiecte pentru institutul IDC (Paris). Este membră a comitetului științific al IADUER, o nou lansată publicație specializată în studiul hotărârilor preliminare. În perioada iunie-august 2013 Emanuela a participat ca autor al capitolului despre căile legale de atac la proiectul de carte cu apariție anuală „EU Public Procurement Law” condus de Christopher Bovis care va fi publicat de Elgar Publishing.

Institutul IDC (Paris) | se.linkedin.com/in/emanuelamatei/ | 0046-735576666

PROIECT IN CADRUL ARDAE: Emanuela Matei, Jurisprudenţa în materia concurenţei. Obligaţia de a solicita o hotărâre preliminară, Editura Universitară, 2014

Posted in Despre noi, Membri aderenti.


0 Responses

Stay in touch with the conversation, subscribe to the RSS feed for comments on this post.

You must be logged in to post a comment.