Skip to content


Lucia Stoican

Stoican L 1139Lucia Stoican este avocat asociat al firmei americane Jones Day in cadrul biroului din Bruxelles.
Lucia este specializata in dreptul european al concurentei.
Inainte de a se alatura firmei Jones Day, Lucia a lucrat un an ca si consilier juridic in Parlamentul European si  a câștigat de asemenea o experiență juridică valoroasă la Comisia Europeană, unde a fost stagiar timp de 5 luni.
Experienta sa acoperă fuziuni și achiziții la nivel național și european, inclusiv reprezentarea clientilor în fața Comisiei Europene, a Bundeskartellamt și a altor autorități naționale. Lucia oferă, de asemenea, consultanță clienților în chestiuni referitoare la ajutoare de stat si  carteluri la nivel european.
Asistă în mod regulat clienti diversi in probleme de compliance, intelegeri si alte practici anticoncurențiale în conformitate cu regulile UE privind concurența.
Experienta sa recenta include asistarea clientilor din domeniul telecomunicatiilor in probleme de acces la infrastructura si reglementarea pietei digitale în conformitate cu noul Cod european al comunicațiilor electronice.
Lucia a absolvit summa cum laude Facultatea de Drept din Timisoara si a obtinut apoi un master in dreptul UE la College of Europe in Bruges, Belgia. Ea a studiat de asemenea in Franta si in Germania.

Posted in Membri aderenti.