Skip to content


Vasile NESTER


Vasile NESTER

este membru al Baroului București din anul 2016 și își desfășoară activitatea ca avocat în cadrul SCA „Chiuariu & Asociații”.
A absolvit Facultatea de Drept în cadrul Universității „Nicolae Titulescu” București, în anul 2016, iar în prezent urmează cursurile Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților.
Înainte de a se alătura echipei „Chiuariu & Asociații”, Vasile a lucrat preponderent în domeniul Dreptului Penal al Afacerilor, oferind asistență și reprezentare juridică atât societăților comerciale, cât și persoanelor fizice, în toate fazele procesului penal.
De asemenea, s-a preocupat și de dezvoltarea laturii administrative și fiscale a dreptului, fiind implicat în numeroase proceduri litigioase de natura celor anterior-menționate.

În cadrul societății de avocați actuale, Vasile s-a specializat în materia Dreptului penal, asigurând cu succes asistența și reprezentarea clienților în dosare ce au ca obiect infracțiuni economice, de serviciu și de corupție, în special cele referitoare la interesele financiare ale Comunităților Europene prevăzute de Legea nr. 78/2000 privind prevenirea, descoperirea și sancționarea faptelor de corupție, și materia dreptului Uniunii Europene, sub aspectul drepturilor garantate de către Convenția Europeană a Drepturilor Omului.
Totodată, este implicat în mod activ în diverse cauze litigioase din domeniul Dreptului Administrativ, mai ales în cele având ca obiect evaluarea averilor, precum și regimul juridic al incompatibilităților și conflictelor de interese prevăzute de dispozițiile Legii nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcțiilor și demnităților publice.

Domenii de expertiză:
 Drept Penal al Afacerilor, Drept Administrativ
Experienţă profesională:
 Avocat colaborator, SCA Chiuariu & Asociații (aprilie 2017 – prezent)
 Avocat colaborator, SCA Hotca & Asociații (octombrie 2016 – aprilie 2017)
Studii:
 Institutul de Pregătire Profesională a Avocaților (în desfășurare)
 Licență în Drept, Facultatea de Drept – „Nicolae Titulescu” București (2016)
Limbi de lucru:
Română (nativ), Engleză

Membru aderent ARDAE din 6 iunie 2017.

 

***

Dobandirea calitatii de membru aderent

Lista membri aderenti ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene

Revista ARDAE – Afaceri juridice europene

PROIECTUL IADUER – interpretarea si aplicarea dreptului Uniunii Europene in Romania – Lista trimiterilor preliminare din Romania, inregistrate la CJUE

Dialog & forum Drept si afaceri europene in Romania

Evenimente drept european – ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene

Posted in Membri aderenti.