Skip to content


Luiza Neagu

Dr. Luiza Neagu

 Absolventa a Scolii doctorale a Universitatii Bucuresti, Facultatea de drept, Specializarea Drept financiar si fiscal, teza de doctorat cu tema : „Euro, moneda unică europeană”, sub indrumarea Prof. Univ. Dr. Dan Drosu Saguna.

Avocat in cadrul Baroului Bucuresti, cu o experienta profesionala de 10 ani in domeniul juridic, dr. Luiza Neagu a reprezentat, cu succes, numerosi clienti persoane fizice, dar si societati internationale.

          Autoare a numeroase lucrari, culegeri de jurisprudenta si articole in reviste de specialitate, printre care : „ Procedura insolventei; Raspunderea membrilor organelor de conducere” – Culegere de jurisprudenta – Editura Hamangiu, Bucuresti, 2011; „Suspendarea executarii actului administrativ” – Culegere de jurisprudenta – Editura Hamangiu, Bucuresti, 2011; Inselaciunea cu cecuri si bilete la ordin” – Culegere de jurisprudenta – Editura Hamangiu, Bucuresti, 2011; „ Refuzul executorului judecatoresc de a indeplini un act sau a efectua o executare silita. Infractiunea prevazuta de Legea nr. 188/2000”. – Saptamana Juridica nr. 39 / 15-21 noiembrie 2010; Consecintele omisiunii prezentarii materialului de urmarire penala – Saptamana Juridica nr. 43 / 13-19 decembrie 2010;  „Adoptarea monedei unice europene de catre Romania – Curierul fiscal  nr. 9/2010; “ Retrogradarea, situatie ce afectează drepturile fundamentale, precum dreptul la muncă, dreptul la protectia socială a muncii si dreptul la un nivel de trai decent, cauzand prejudicii atat materiale, cat si morale.” –  Saptamana Juridica nr. 15 / 11-17 aprilie 2011

Este membru aderent ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene din 27 octombrie 2014.

Posted in Membri aderenti.