Skip to content


Dumitru Dobrev

Dumitru DobrevDumitru Dobrev

Am o experiență de 13 ani în litigii de drept privat, contencios administrativ, arbitraj intern și internațional fiind în prezent avocat asociat la SCA DobrinescuDobrev.

M-am specializat în domeniul proprietății industriale și al drepturilor de autor, sunt membru al Consiliului de Conducere al Camerei Naționale a Consilierilor în Proprietate Industrială din România, unde dețin funcția de șef al comisiei legislative. Aria mea predilectă de practică sunt litigiile de drept privat, contenciosul mediului și urbanismului și insolvența (fiind practician în insolvență din 2006).

Am scris și publicat numeroase articole și comentarii jurisprudențiale în calitate de cercetător științific la Institutul de Cercetări Juridice “Andrei Rădulescu” al Academiei Române și de director științific al Revistei Române de Dreptul Afacerilor.

Experienţă anterioară:

  • Biriș Goran SCA, avocat colaborator, 2009 – 2012 (arbitraj, contencios administrativ și fiscal, insolvenţă, drept de autor și drepturi conexe)
  • Leaua și Asociatii SCA (fosta Tănăsescu, Leaua, Cadar şi Asociatii), avocat colaborator, 2007 – 2009 (arbitraj, litigii de contencios administrativ și fiscal, dreptul mediului  și  proprietate industrială)
  • Vilău & Mitel SCA, avocat colaborator, 2006 – 2007 (litigii civile, comerciale şi proprietate industrială)
  • Asistent universitar la Universitatea “Mihail Kogălniceanu” din Iaşi, ca asistent al conf. dr. Maria Gaiţă, la disciplinele Drepturi reale şi Teoria generală a obligaţiilor.

Studii:

  • doctorand la Institutul de Cercetări Juridice “Andrei Rădulescu” al Academiei Române (cu stagiul doctoral încheiat);
  • Institutul Franco-Român de Drept Internaţional al Afacerilor “Nicolae Titulescu – Henri Capitant”, Universitatea Bucureşti – Université Paris I Panthéon Sorbonne, Masterat, 1999-2000;
  • Facultatea de Drept, Universitatea “Alexandru Ioan Cuza”, Iaşi, promoţia 1998;
  • Facultatea de Horticultură din cadrul Universității de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară “Ion Ionescu de la Brad”, Iaşi, promoţia 1993;

Este membru aderent ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene

Lista membilor aderenti ARDAE – Asociatia romana de drept si afaceri europene.

Posted in Despre noi, Membri aderenti.