Skip to content


Alina Tonigaru

Alina TonigaruAlina Tonigaru

 

Studii:  Facultatea de Drept, Universitatea A.I.Cuza Iaşi  – 1997;

Studii postuniversitare Drept Internaţional Umanitar – Universitatea Bucureşti – 2002

Colegiul Superior de Siguranţă Naţională – Academia Naţională de Informaţii – 2004

 

A participat la diverse seminarii, conferinţe şi reuniuni in domeniul dreptului Uniunii Europene, drepturile omului, criminologie, acces la informaţii şi transparenţă decizională.

 

Activitate: Alina Tonigaru a fost avocat în cadrul Baroului Iaşi în perioada 1997-2000 (avocat definitiv – 1998), asistent judiciar în cadrul completelor de dreptul muncii la Tribunalul Iaşi în perioada 2000-2002.

Începând din anul 2003 şi până la debutul anului 2006 a ocupat poziţia de purtător de cuvânt şi coordonator al departamentelor de comunicare şi relaţii cu presa ale Ministerului Justiţiei şi Direcţiei Naţionale Anticorupţie.

Din anul 2006 şi până în prezent, asigură reprezentarea intereselor Direcţiei Naţionale Anticorupţie în faţa instanţelor judecătoreşti şi a altor organe judiciare în litigiile civile, fiind consilier juridic  – personal de specialitate juridica asimilat judecătorilor şi procurorilor în cadrul acestei instituţii.

Publicaţii: autor al unor articole pe teme de drept internaţional umanitar şi coautor al unei culegeri de studii pe tema securităţii naţionale, publicată sub coordonarea Prof.Dr. Cristian Troncotă.

Membră a Asociaţiei Române de Drept Umanitar, Asociaţiei Române a Profesioniştilor în Relaţii Publice şi a Asociaţiei Pro Justiţia

Membru ARDAE din 27.10.2014.

Posted in Despre noi, Membri aderenti.